Кадър: Нова Тв  Броят на работниците, които бяха уволнени от

...
Кадър: Нова Тв  Броят на работниците, които бяха уволнени от
Коментари Харесай

Ръст на съкращенията при малкия бизнес в САЩ с над 1000% през март

Кадър: Нова Тв
 

Броят на служащите, които бяха уволнени от дребни компании в Съединените щати, скочи с над 1000% през март спрямо предходния месец вследствие на коронавирусната рецесия, сочат данните, оповестени от компанията за човешки запаси Gusto, основани на повече от 100 000 дребни предприятия в цялата страна., заяви БНР.

Когато молбите за компенсации при безработица започнаха да нарастват стремително в цялата страна през март, съкращенията измежду дребния бизнес скочиха с цели 1021% спрямо февруари, съобщи пред бизнес телевизия CNBC Даниел Стернберг от компанията Gusto, добавяйки, че " това е невиждано ", написа Novini.bg.

След десетилетие на растежа на работните места, дребните предприятия бързо започнаха да прибягват през последните седмици до съкращения и до понижаване на работните часове, с цел да оцелеят при настоящия мощен стопански спад вследствие на пандемията от COVID-19.

Според данните на Gusto, броят на дребните предприятия в Съединени американски щати е намалял с 3,7%. " Това са 4% по-малко наети хора за един месец, което се равнява на повече от 2 милиона души ", означи Даниел Стернберг.

През този интервал дребните предприятия в Ню Йорк, изключително тези, които разчитат на пешеходния трафик, означиха най-високата чиста загуба на чиновници, следвани от тези в Небраска и Ню Мексико, откри изследването на компанията Gusto.

Очаква се април да бъде доста по-лош, като редица икономисти предвиждат безработицата от 15% или даже 20%.

Като цяло в дребните предприятия в Съединени американски щати работят към 59 милиона души, съгласно Администрацията за дребен бизнес.

В същото време половината от всички дребни компании декларират, че няма да могат да работят след три месеца без да им бъде оказана финансова помощ, демонстрира неотдавнашно изследване на Goldman Sachs.

" Вече има подхванати доста стимулиращи ограничения ", уточни съоснователят на Gust - Томър Лондон и добави: " Ключът е да предоставите тези долари в ръцете на дребния бизнес ".

Данните на компанията Gusto се основават на изследване на техните лични клиенти, които са най-вече дребни компании със 100 или по-малко чиновници всяка.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР